Pariu cu mine

Standard

no-cars_1Vreau sa fac un pariu cu mine, si-l postez ca sa am martori. Am hotarat sa renunt la masina in timpul liber. Am zis ca este timpul sa-mi pun piciorusele in functiune si s-o iau din loc. Asa ceva nu se mai poate! Toata ziua imi plimb fundul in masina. Am ajuns sa am dureri de spate, sa gafai la doua trepte urcate ba, chiar si-atunci cand ma grabesc sa vorbesc. Asta se datoreaza lipsei de miscare. Cu cat esti mai comod, cu atat te ramolesti. Asa ca, in timpul ce se vrea a fi liber, o iau frumos la picior si strabat orasul in lung si-n lat. Macar asa, apuc sa vad ce s-a mai inchis, ce s-a mai deschis, cine, unde, cum…activitati batranesti. Am ras eu de ele, dar uite ca tot la ele am ajuns.

Nu mai este nicio noutate ca mersul pe jos, macar 30 de minute pe zi, te ajuta sa te mentii in forma, dar, uite ca tot mai multa lume da o plimbare pe confortul masinii. Daca s-ar putea duce cu masina si in casa, la toaleta, ar fi ideal. Ca deja mersul cu masina pana la paine (100 m distanta), ne este familiar.

Eu sfatuiesc pe toata lumea sa ia aceiasi initiativa. Va luati de mana iubitul, copilul ori un prieten sau, pur si simplu, scoateti catelul la plimbare si dati o tura de oras. Va fi putin mai greu la inceput dar, cu timpul va fi totul floare la ureche. Ba chiar exista si un avantaj. Pentru cei care adorm greu, de data asta nu va mai fi o problema. Va stoarce si ultima picatura de vlaga in drum spre casa.

Acum, lasand gluma la o parte, chiar este indicat sa faceti o astfel de plimbare. Mergeti putin, va mai opriti la un suc, iar mai mergeti, aruncati o privire prin magazine…activitati sunt multe. Trebuie doar sa luati putina initiativa, asa ca mine, si o sa vedeti dupa cateva plimbari, ca o sa aveti si rezultate.

Share Button

Leave a Reply