Limfomul non-Hodgkin este cel mai frecvent tip de limfom. Caracteristici, tratamente

Standard

Foarte multa lume poate trai ani buni cu o forma de cancer, de pilda un pacient poate avea un limfom. Depistarea sa precoce este importanta, radioterapia si chimioterapia pot trata eficient limfomul, de aceea orice vizita la medic este recomandata daca se constata aparitia unor semne clare. Limfomul nu e altceva decat un grup de tumori ale celulelor sangvine, dezvoltate din limfocite, e un cancer limfatic. Nu stim exact ce ce apare un astfel de limfom, insa bolile sistemului imunitar si infectiile netratate pot si cateva cauze ale acestui cancer.

Si daca ne expunem mereu la solventi si pesticide putem sa ne trezim la un moment dat cu limfomul care e foarte greu de tratat. Cel mai frecvent tip de limfom este non-Hodgkin, pacientii care il au au limfocite crescute prea mult, dividerea lor e necontrolata, dupa ce s-au format celulele se colecteaza la nivelul ganglionilor limfatici, unde multiplicarea continua. La final avem formatiuni tumorale solide si limfomul e deja prezent in ganglioni, ficat, splina. Evolutia limfomului de acest tip e rapida, agresiva, dar raspunde la tratamente si apare si remisia completa. Exista si o forma mai deosebita, limfomul non-Hodgkin indolent, care evolueaza foarte lent. Vindecarea in cazul sau nu prea e posibila, tratamentul pe termen lung este recomandat de fiecare data pentru o viata cat mai usoara. Cum stim ca avem asa ceva?

Se maresc ganglionii, raman mariti chiar si dupa ce trec racelile, apare tusea, durerea toracica, respiratia greoaie, dureri de stomac, febra, transpiratii nocturne puternice, scaderi in greutate aparute brusc, toate ne trimit rapid la medic. Riscam sa avem limfomul non-Hodgkin si daca am avut boli autoimune sau avem, daca avem SIDA, HIV, daca apar infectii cu virusul uman limfotrop pentru celule T, daca mancam prea multa carne si grasime. Tratarea limfomului e posibila, se aplica in combinatii diverse chimioterapia, terapia prin radiatii si cea tintita, se folosesc interventiile chirurgicale. Pentru ca sangele se poate ingrosa de la proteine se poate apela si la plasmafereza.

Share Button

Leave a Reply