Bagajul pentru maternitate. Cum ni-l facem si ce contine unul complet?

Standard

Cu cateva saptamani inainte de data nasterii, indiferent ca e una naturala sau prin cezariana, gravidele ar trebui sa se interneze in spital. Internarea este obligatorie mai ales daca incep sa apara probleme incepand cu a sasea luna de sarcina, inseamna si o siguranta mai mare si o monitorizare constanta a evolutiilor eventualelor complicatii, a sarcinii in sine.
Prima intalnire cu micutul sau cu micuta trebuie sa fie perfecta, asa ca inca de la inceputul lunii a saptea de sarcina e bine sa pregatiti bagajul pentru maternitate. Inainte de toate, de orice fel de lucruri personale, trebuie sa aveti intr-un bagaj maternitate actele de identificare, carte de identitate, copii si original, cartea de identitate a tatalui, copii si original, certificatul de casatorie, copii si original, adeverinte de salariat, carnet de gravida, dosarul cu toate analizele, ecografii, teste, cardul de sanatate, adeverinta daca e necesar, planul de nastere, obligatoriu si el.

Viitoarea mamica va avea grija sa aiba in bagajul pentru ea nu foarte multe lucruri, nu plecam la hotel, in concediu. Camasi de noapte, adaptate pentru alaptat, lenjerie intima comoda, halat, sosete, papuci, prosoape de corp, de maini, sapun, periuta si pasta de dinti, deodorante, un pieptene, toate ar trebui sa se regaseasca intr-un bagaj maternitate. Pe langa ele mamica va avea tampoane igienica, vata medicinala, pompa de san, schimb de haine pentru iesirea din maternitate, telefon si incarcator, tampoane pentru sani, creme, gel antibacterian, sampon, servetele, hartie igienica. Nu uitati si de irigatorul pentru o eventuala curatire a colonului si a intestinului, daca e vorba de nastere naturala, in maternitati se practica aceasta „curatire” pentru a nu exista surprize in sala de nasteri.
De cealalta parte pentru bebelus mamica va avea in bagaj scutece pentru nou-nascuti, creme anti-iritatie, servetele umede, prosop moale, sampon si sapun special, ser fiziologic, para cauciuc pentru aspirarea mucozitatilor, biberoane, cana si lingurita.

Haine din bumbac, botosei, schimburi, paturica de bebe, sosete, haine pentru plecarea din maternitate, iata alte lucruri foarte utile pentru bagajul celui mic. Acestea sunt esentiale pentru mamica si pentru bebelus si nu ar trebui sa ocupe loc prea mult. Nu includeti foarte multe lucruri care nu va sunt necesare pentru a nu avea bagaje prea voluminoase, tot ce luati verificati si cautati sa aveti lucruri de buna calitate pentru confort si siguranta in utilizare.

Share Button

Leave a Reply